III Jornades del Calamar de Potera

 

del 24 d’octubre al 17 de novembre del 2019

 

Quermany Gastronòmic presenta les III Jornades del Calamar de Potera amb suggeriments a la carta

Pals, 31 d’octubre del 2019

Quermany Gastronòmic ha presentat les III Jornades del Calamar de Potera amb suggeriments a la carta com a denominador comú. En aquesta ocasió els 4 restaurants que hi participen han optat per fer servir el mateix format, el plat suggerit. La presentació s’ha fet aquest matí al Restaurant Sol Blanc, de Pals, i en les jornades també hi prendran part La Calèndula, de Regencós, i Es Portal i Vicus, de Pals.

Les jornades està previst que durin fins el 17 de novembre però es podrien allargar uns dies en funció de la disponibilitat de producte. ‘És possible que allarguem alguns dies les jornades, si el producte ens ho permet i el temps acompanya, ho allargarem’ ha explicat Jordi Ribas, xef del Restaurant Sol Blanc. L’inici de les jornades es haver d’ajornar una setmana a causa del mal temps, que va provocar la no disponibilitat del calamar de potera.

A la presentació s’ha comptat amb la presència d’un representant de Gleva Estates, que aporta caves a les jornades, i del Mas Geli, que aporten els seus vins. Entre els plats que es podran degustar hi ha calamar de potera a la brasa, Mar i muntanya de calamars farcits d’ànec confitat i verduretes amb crema d’alls escalivats, Saltejat de bolets i potes de calamar amb romesco negre o Calamar farcit amb papada, bolets i verduretes de temporada. Tots els restaurants ofereixen un arròs de Pals en què el calamar de potera és protagonista del plat.

Aquestes són la segona activitat del calendari de tardor-hivern que organitzen els restaurants de Quermany Gastronòmic. La temporada es va iniciar amb les jornades dedicades al fetge gras i, quan acabin les del calamar de potera hi ha previstes les de l’Angula del Ter i del Rec del Molí de Pals i les de la Tòfona.