Quermany Gastronòmic presenta les V Jornades de l’Angula del Ter i del Rec del Molí de Pals amb noves elaboracions

 

del 4 al 22 de desembre del 2019

 

Quermany Gastronòmic presenta les V Jornades de l’Angula del Ter i del Rec del Molí de Pals amb noves elaboracions

 La manca de captures a principis de temporada n’ha retardat la data d’inici

Pals, 4 de desembre del 2019

Els restaurants que s’agrupen sota la marca de Quermany Gastronòmic han presentat les V Jornades de l’Angula del Ter i del Rec del Molí de Pals a Es Portal Hotel Gastronòmic. Les jornades s’inicien avui i s’allargaran fins el proper 22 de desembre. Els quatre restaurants que hi participen (Sol Blanc, Vicus, Sa Punta i Es Portal) aposten per noves elaboracions aprofitant producte de proximitat i de temporada.
A la presentació hi han intervingut els xefs dels restaurants Sa Punta, Ivan Beumala; Sol Blanc, Jordi Ribas; Vicus, Damià Rafecas i d’Es Portal Hotel Gastronòmic, Joan Carles Sánchez. També ho ha fet el pescador d’angula i propietari d’Angula del Ter, Juli Carbó. Finalment, hi ha assistit un representant de Mas Geli i un de Gleva Estates, cellers col•laboradors de les jornades. Entre els plats que es podran degustar hi ha amanida amb angules, arròs amb angules, angules amb trompetes de la mort o angules amb cap-i-pota, fins a 16 elaboracions diferents.
Joan Carles Sànchez, d’Es Portal Hotel Gastronòmic, ha remarcat la utilització que fan tots els establiments de Quermany Gastronomic del producte de proximitat: ‘apostem per la qualitat, la sostenibilitat i el producte de proximitat, som cuiners que defensem el producte d’aquí i ens agrada poder oferir una cuina de qualitat amb productes de qualitat, com l’Angula del Ter. Igualment ens passa amb el vi i amb tot de productes que ens ajuden a donar aquesta qualitat que caracteritza els restaurants que estem sota la marca Quermany Gastronòmic’.
Ivan Beumala, del Sa Punta ha destacat que ‘Aquestes jornades serveixen per donar a conèixer que en aquesta zona de Pals – Quermany hi ha aquests restaurants que tenim obert tot l’any i ara podeu venir a tastar angula en el seu moment òptim, amb vàries elaboracions diferents’.
El pescador Juli Carbó ha explicat que en relació al canvi climàtic ‘estem davant d’un moment d’incertesa ja que no sabem com afectarà a l’angula en un futur. De fet, afecta a totes les espècies, i en el cas de l’angula li pot afectar molt pels desplaçaments que fan amb les corrents del golf. Un increment de la temperatura podria tenir influència i fer desplaçar el recorregut de les angules’.
Són les primeres jornades de l’angula que se celebren sota el segell de Quermany Gastronòmic i són les segones jornades que se celebren aquest 2019, atès que l’anterior edició es va fer a principis d’any, coincidint amb el tram final de la temporada.
Així, avui s’han pogut degustar dues elaboracions que figuraran en els plats suggerits. Les angules a la bilbaïna, com tradicionalment més es preparen, però també unes Angules sobre cap i pota. A la presentació s’han pogut degustar també vins de Mas Geli i caves de Gleva Estates, que col•laboren amb les jornades gastronòmiques.